Ziaristii mor incet

Au fost campionatele nationale de atletism. Nimeni nu a stiut. Nici ziaristii din presa scrisa. Nici cei din televiziuni. De radio nici macar nu mai vorbesc.

Acum, daca tot nu a stiut nimeni si daca ziaistii au aflat cu intarziere, ce sa scrie? Facem la fel ca la chinezi cu piata Tienanmen. A fost masacru. Nu a vazut nimeni desi erau ziaristi acreditati. Dar erau la un ceai la hotel. Cine era mai norocos, bea si o tarie. Ca de, e frig afara. Si daca au eliberat piata, si nu ne-au chemat pe noi, ziaristii, inseamna ca a fost macel.

Asa si Buzarin. C’adica trebuiau sa ne cheme sa fim si noi. Ca au tinut cursa de 10.000 m, la 8 dimineata. Si toata lumea stie ca la ora aia ziaristii dorm. A … si sambata. Pai sambata e liber. Pai nu si-au facut treaba ca nu ne-au dat telefon. Ca era datoria lor ca de aia sunt platiti dn bani publici.

Uneori am senzatia ca am nimerit intr-o lume paralela, in care ziaristii devin urmatoarea clasa de privilegiati. Am senzatia ca urmeaza cereri de aprobare pentru girofar si escorta, diurna data de guvern/parlament, scutire de impozit, terenuri si spatii comerciale gratuite.

De ce? Pentru ca pur si simplu merita. Daca nu ei, atunci cine? daca nu acum, atunci cand? Cu singura modificare conform careia nu se vor mai numi ziaristii. Ei se vor “FRATELE CEL MARE!” al lui Orwell

La munca Buzarine! Ca acolo-i de tine?

Mai nou, pentru ca sunt reduceri de cheltuieli prin presa, se abuzeaza de: “daca ati filmat ceva interesant, sau aveti fotografii de interes … etc ” Si daca tot va implicati, trimiteti si stirea scrisa ca noi avem treaba!

Tags: ,Leave a Reply

*