Vina ziarelor de sport

Interesul poarta fesul, se spune printre cei hazosi. Interesul ziarelor de sport nu este informatia. Interesul lor e banul, numarul de ziare vandute, publicitatea atrasa, profitul. Ziarele, ca si posturile de televiziune, si deci presa in general, au facut o redirectare a intelesului sintagmei “presa e a patra putere in stat”

Presa are un rol de urmarire, control, educare a maselor. Influentare prin educare. Sau ar trebui sa aibe. Cu toate astea, presa cauta scandalul, presa intretine scandalul, presa prelungeste scandalul. Fara a misca nici macar degetul mic pentru a indrepta ceva.

Scandalul Ritzi, descoperit de GSP, la o prima vedere incadrat in ceea ce ar trebui sa fie rolul presei, isi dovedeste interesul marunt in momentul in care apar urmarile. Se vede o linie, o tendinta, care nu mai are nimic de a face cu dreptatea sau interesul cititorilor. Desi vinovata clar, chiar si fara o judecata oficiala, Ritzi risca sa devina martira luptei anti PD-L, pornita de fortele politice rivale, si alimentata prin canalul de presa al dusmanilor politici :-) La fel si Udrea. Daca era amestecata cu alti politicieni de mai multe “culori” parca era altceva.

Dar revenind la sport, declaratiile facute de Becali, prin care-i da dreptate lui Trica, sau Dragomir care-i face desculti pe Scotienii de la Motherwell, sunt doar citate. In mod normal, imbecilul de ziarist care a preluat declaratia, ar fi trebuit sa intrebe daca este normala desconsiderarea adversarului, batjocorirea lui. La fel tembelul care a preluat declaratia lui Becali, ar fi trebuit sa intrebe daca e normala criticarea propriilor jucatori in presa.

Presa nu a “nascut” ciobanii si imbecilii de la conducerile cluburilor de fotbal. Dar presa avea rolul de a-i trage de maneca atunci cand greseau. Altfel, de ce sa se mai planga atunci cand Giovani ii scuipa sau ii ameninta ca-i face de la brau in jos?

Cred ca prima si cea mai mare vina e a presei. Macar prin prisma faptului ca teoretic are oameni mai educati. Practic ….

Tags: , ,Leave a Reply

*