Prostia din gunoi

Despre gunoi am mai vorbit acum 2 articole. Dar e un moment bun de a raspune pe aceasta cale si direct unei domnisoare care scrie pentru Pandora’s (nume predestinat). Pentru cei care stiu mai putine despre asta, citam din Wikipedia, izvorul contemporan de intelepciune: “Zeus l-a pus pe Hefaistos sa creeze Cutia Pandorei care sa contina toate relele depuse de zei:cruzimea( Ares), aroganţa (Poseidon), suferinţa/durerea (Hefaistos), vanitatea (Hermes), lacomia şi gelozia Herei, pofta trupeasca ( Afrodita), ura (Artemis), lacomia (Atena), bolile (Apollo), lenea (Dyonisos), tristetea (Demetra), teama , inselaciunea si subjugarea muritorilor de catre zei(Zeus) si nu in cele din urma, suferinta si moartea (Hades).”

Revenind, Irina Ursu isi incheie unul dintre posturi cu: “Asa ca nu doar presa e de vina ca recurge la astfel de gesturi, poate de vina sunteti si voi restul care va uitati si faceti audienta. Spun si eu asa, dar revin si la sfarsit cu ceea ce am inceput: Nu exista scuze, dar exista explicatii.”

Postul respectiv este despre modul in care presa a relatat despre moartea Madalinei Manole. Pentru mine este inacceptabil puctul de vedere. Asa ca raspunsul este direct dar se adreseaza tuturor celor care se afiseaza prin presa in perioada asta.

Nu ati inteles rolul Dvs. ca presa. Nu acuza cititorii, spectatorii, telespectatorii ca asta vor. Asta le dati voi pentru ca e cel mai simplu si ieftin mod de a obtine o audienta mare dar nu de calitate.
Voi aveti nevoie sa vindeti moarte, sange si violuri, pentru a va mentine un nivel personal de trai “decent”. Acuzatiile cu “si voi aveti o parte de vina” sunt slabe consolari ale unor “profesionisti” care se considera parte din a patra putere din stat.
Uitati-va la barna din ochiul vostru pana sa analizati paiele din ochii nostri.

Sunteti necrofagi (voi ca ziaristi), care va hraniti cu cadavrele, sangele si mizeria din viata noastra a tuturor. Voi vindeti moarte, senzational si incultura. Voi intretineti si vindeti scandalul. Pentru ca abia dupa aceea, noi sa avem alternativa de a-l alege sau a-l refuza.
Nu! Vina nu e a noastra. Este totalmente a voastra, sarmani scribi ai culturii moderne, urbane.

Tags: , ,2 Responses to “Prostia din gunoi”

 1.   Irina Ursu Says:

  Totalmente a noastra? Prin asta imi demonstrezi o concluzie a unui prieten sociolog si anume: am dezvoltat multi dintre noi tendinta de a spune ca celalalt este de vina. Nu e totalmente a noastra. Si stii de ce? Pentru simplul fapt ca tu ai telecomanda in mana. Tu decizi cat, cum, cand si de ce te uiti la un anumit post. Daca nu iti convine poti sa duci degetul la butonul de off si sa te duci pe canapea ca sa citesti o carte. Este foarte simplu.

 2.   Cristian Pirvu Says:

  Vi se pare (DVS) ca ma apuc sa critic fenomenul pentru ca urmaresc atent toate emisiunile cu sange, cadavre si violuri? Daca ma refer strict la mine, normal ca eu sunt stapanul telecomenzii. Si Da! Daca stau sa ma uit e vina mea. Ideea e ca schimb canalele si peste tot este aceeasi mizerie. Asta e motivul pentru care acuz oamenii care lucreaza in presa de necrofagie. Nu mai sunteti capabili sa gasiti valoare si cultura sub pretextul ca asta vrea lumea. Va bateti pentru o audienta cu gandire infantila, care are valoare doar ca gloata.
  Asta e ceea ce doriti sa vada copilul Dvs? Asta e modul in care doriti sa-l educati?Cand va intalniti cu prietenii, astea sunt subiectele pe care le discutati?
  Ar trebui sa intelegeti ca nu sunteti sclavii celor care se uita la tv. Va trebuie discernamant pentru a putea descoperi ce are valoare si ce nu. Pentru ca pana la urma, veti ajunge sa va confundati cu subiectele despre care scrieti. Si la asta se va reduce valoarea Dvs personala.
  Asta vreti? Asta sunteti?
  Nu mai cautati sa explicati motivele puerile pentru care va “bateti” pe exclusivitati scandaloase. Nu mai incercati sa dati vina pe biata gloata abrutizata de scandaluri si circ. Nu mai incercati sa va disociati de OTV-izarea presei din Romania. Nu aveti nici scuze si nici explicatii pertinente. ZAU!

Leave a Reply

*