Bunul simt contra politica editoriala

Michael Jackson – un fenomen, un punct de referinta al fenomenului muzical mondial. Nu cel mai mare, nu cel mai frumos, nu cel mai destept dar poate cel mai mediatizat.

O inepuizabila sursa de stiri, un permanent izvor de stiri scandaloase, mai mult sau mai putin adevarate, o posibilitate simpla de a face rating usor, fara efort si cu cheltuieli minime.

La noi, cei care ieri il infierau si il numeau cu un ranjet satisfacut pedofil, bolnav psihic, iresponsabil, irecuperabil, fata de maimuta, azi il plang cu o fata ipocrit serioasa, in timp ce preiau stiri de 50 de bani (nici macar de 2 lei).

Presa e un animal feroce care nu poate supravietui decat cu scandal, barfe, zvonuri, tragedii si sange. Tot ce e serios sau real inseamna scaderea bugetelor de publicitate.

Cine are vina mai mare? Presa care accepta sa minta si/sau sa manipuleze, agentiile de publicitate care doresc reach pentru clientii lor sau clientii care accepta ca imaginea lor sa fie tarata pe paginile pline se stiri mizere si infantile.

Si uite asa, evenimente de mare importanta, ajung sa le aflu abia la 24 de ore diferenta, filtrate de “gura lumii”.  Va fi presa urmatoarea industrie falimentara? Eu am sa incerc sa urmaresc stirile din ce in ce mai putin.  VOI?

Tags: , ,One Response to “Bunul simt contra politica editoriala”

  1.   Julie Says:

    Eu deja nu mai urmaresc stirile de vreo jumatate de an. Dovada ca de moartea lui Michael Jackson am aflat de la colegi la serviciu. Ca si tine, astept sa aflu stirile “filtrate de gura lumii”, desi uneori acest lucru ma face sa ma simt un pic jenata ca nu sunt la curent cu fel de fel de noutati. Dar e mai bine asa decat sa ma simt stresata si manipulata de tot felul de mizerii de stiri, de talk-show-uri interminabile si fara concluzii trase, de mahalagisme si orori.

    Mai bine citesc o carte, stau la telefon cu prietenii :), intru pe bloguri si aflu lucruri simple si frumoase despre oameni obisnuiti.

Leave a Reply

*