Un paradox numit Romania

Anul asta, multe din sarbatorile legale pica sambata sau duminica. Mai jos am pus si calendarul primit de la Catalin (fara link). Tot de la el am primit azi si link-ul catre o petitie online care zice urmatoarele:
Zile libere in Romania – Compensarea zilelor de sarbatoare care cad in weekend cu zile libere in zilele lucratoare
05/01/2010
In majoritatea tarilor din lume, zilele de sarbatori legale care cad in weekend sunt recuperate in zile libere de Luni pana Vineri sau prin zile de concediu. (UK, Spania, Franta, Noua Zeelanda…)
Daca reusim sa ne mobilizam, am putea influenta crearea unui proiect de lege care sa sustina aceasta cauza. Este un drept al nostru, pentru care putem lupta impreuna.

Si acum, contributia mea: nu ar fi mai simplu si mai util sa se ceara direct compensarea zilelor de sambata si duminica, dar numai in situatia in care acestea cad in week-end? Ar fi original si nu ar trebui sa dam exemple de tari precum Franta, Anglia sau Japonia, unde SE MUNCESTE in cursul saptamanii. Ei respecta munca, noi respectam week-endul

Calendarul zilelor libere din 2010

2 ian 2010 este sambata
1 mai 2010 este sambata
15 aug 2010 (Sf. Maria) este duminica
25 dec 2010 este sambata
26 dec 2010 este duminica
1 ian 2011 este sambata
2 ian 2011 este duminica

Practic, raman libere doar:
1 ian 2010
A doua zi de Pasti
A doua zi de Rusalii
1 dec 2010

Deci … Hai la munca!

Tags: , ,3 Responses to “Un paradox numit Romania”

  1.   Julie Says:

    Mai frate, dar cand zilele de sarbatoare picau in mijlocul saptamanii si se facea punte toata saptamana, fara a se recupera zilele nemuncite, cum era? Atunci de ce nu mai cereau romanii sa mearga la munca pentru a recupera zilele libere?

  2.   Cristian Pirvu Says:

    Pai la noi, asa cum spuneam mai sus, doar liberele se cer respectate. Daca tot ne e rau, macar sa ne fie bine :-)

  3.   Adevarul e undeva la mijloc … » Blog Archive » Un paradox numit Romania - 2 Says:

    […] inceput anul cu “petitia pentru compensarea zilelor de sarbatoare care cad in Week-end“. Asa cum spuneam atunci, doar in Romania se poate intampla […]

Leave a Reply

*