Stie cineva cum arata fericirea?

Daca intrebi pe cineva ce isi doreste, iti va raspunde – sa fiu fericit. Asta in cazul in care nu isi doreste mai multi bani pentru a-si obtine lucrurile sau serviciile pentru a fi fericit.

Nu am auzit pe nimeni sa-si doreasca sa RAMANA fericit. De ce oare? Stie cineva cum arata fericirea? Stie cineva unde o gasim? Nu cred. Fericirea tine de individual, si de individ. Fericirea este atat de rara, de scurta si de diversa, incat nu vom reusi sa o definim in cateva cuvinte.

Pentru noi, ca rasa, fericirea inseamna “altceva” decat avem sau “mai mult” decat avem. Suntem atat de prosti ca si daca ne-ar lovi fericirea, nu am fi in stare sa o recunoastem. Sa ai familie oare insemna ca esti fericit? Sa ai prieteni poate insemna ca ti-ai gasit fericirea? Sa ai sanatate poate insemna ca esti fericit? Sa iubesti SAU sa ai pe cineva care sa te iubeasca, poate fi un etalon al fericirii? Sau sa ai bani poate fi varianta castigatoare. O vorba cinica izvorata din cultura cinica a poporului nostru, spune ca “Banii nu aduc fericirea, dar o intretin”

Este fericirea o chestiune de moment sau e o stare care poate dura mai mult timp? In mod normal, cand atingi un moment de fericire, trebuie sa faci ceva pentru a-l prelungi. Fericirea e un drog pe care nu il poti lua in doze constante. Mereu ne dorim mai mult si mai bun. Sta in firea noastra.

De ce ar fi interzis sa ne refuzam micile momente de fericire? Pentru ca, asa cum am spus in postul de mai devreme, fericirea noastra-i poate afecta grav pe cei din jurul nostru. Si atunci trebuie sa incercam sa pastram un echilibru intre fericirea noastra si nefericirea pe care le-o putem provoca altora. Deci, se pare ca pentru a fi fericiti, uneori trebuie doar sa ne pastram echilibrul.

Succes!

Tags: ,5 Responses to “Stie cineva cum arata fericirea?”

 1.   elite Says:

  Ei asta da postare…asa mai aproape de inima mea..Fericirea,ca si norocul cred,sunt inexistente…sunt daca vrei o rasplata a celui de sus,un bonus pentru viata noastra mai mult sau mai putin curata.Este normal sa ne dorim sa fim fericiti dar,nu stim sa obtiem fericirea si ,asa cum ai spus si tu ,s-o pastram.Poate infiintez o scoala “FERICIREA ARE CHIPUL TAU”cursuri de zi,prezenta obligatorie!O zi buna,plina de zambete…

 2.   Cristian Pirvu Says:

  Fericirea nu se preda la scoala. Nu se invata. Fericirea e in noi si noi suntem singurii care putem sa o recunoastem. Din pacate, suntem ocupati cu cautarea fericirii, sau mai degraba cu evitarea nefericirii. Si atunci ramanem doar niste bieti trecatori pe bulevardul pe care a fost vazuta fericirea. Ma rog, unii dintre noi :-)
  Despre cel de sus mai am eu o opinie dar o las pe mai tarziu.

 3.   Julie Says:

  Tu esti fericit? Ti-ai pus intrebarea aceasta?

  Eu mi-am pus-o si mi-am raspuns: DA, SUNT O PERSOANA FERICITA. In ciuda momentelor grele din copilaria mea, in ciuda unor neimpliniri in plan sentimental, in ciuda faptului ca nu fac neaparat munca pe care mi-o doresc, SUNT FERICITA.

  Sunt fericita si recunoscatoare pentru ceea ce am bun in viata mea. Pentru mine fericirea nu este doar o chestiune de moment, e o stare cvasi-permanenta. Poti sa ii spui multumire, in loc de fericire…

  Spun cvasi-permanenta, pentru ca am si eu momente cand pic intr-un butoi cu melancolie, tristete, plictiseala etc. Dar ies repede afara, multumesc lui Dumnezeu! Reusesc sa ma scot din starea asta, spunandu-mi ca am destule lucruri bune in jur pentru care am de ce sa fiu fericita/multumita.

  Am avut si momente in care am fost pe culmi de fericire. Acestea nu le traiesti zilnic, normal. Ca altfel, n-ai mai sti sa le apreciezi. Si nu ti le-ai mai aminti ca pe momente unice.

  Eu cred ca fericirea este o alegere a noastra proprie.

 4.   Cristian Pirvu Says:

  Am trait momente de fericire maxima. Am trait momente de fericire simpla. Am trait bucurii. Am trait si am trecut si peste necazuri si peste dureri. Toate au fost. Ce urmeaza? Vom vedea incepand de acum
  Spui ca fericirea este o alegere a noastra. Eu spun ca mai degraba Nefericirea este alegerea noastra. Este cea care ne facem sa fim pasivi si sa nu luam masuri de a trece peste momentul sau perioada respectiva.
  Pentru fericire, trebuie sa faci ceva. Pentru Nefericire, nu trebuie sa faci nimic. Si atunci alegi sa ramai asa.

 5.   Julie Says:

  Te intrebi: “Ce urmeaza? Vom vedea incepand de acum.”

  Pai vor mai urma momente de fericire maxima, momente de fericire simpla, bucurii, ca si necazuri (peste care vei trece cu siguranta). Viata e ciclica, nu?

  Si, da, poate ca ai dreptate ca de fapt nefericirea e alegerea noastra. Eu, una, nu vreau sa o aleg. O gonesc ori de cate ori imi da tarcoale. Ceea ce doresc tuturor!

Leave a Reply

*