Prietenii mei nu stiu cine e Zoso*

Acum cateva zile am avut un sentiment ciudat. De fapt revelatia a venit in momentul in care, fiind intr-un grup de prieteni (despre prieteni am sa spun la sfarsit ce si cum) mi-am dat seama de un lucru. Prietenii mei nu stiu cine este Zoso. Nici de Manafu nu au auzit niciodata. Pe Cabral (o sa spuna lumea ca am ceva cu el) il stiu doar din “Baieti buni” sau de pe “Acasa”. Blogul, pentru prietenii mei, este ceva de care au auzit ca e la moda dar fara care pot sa si traiasca dar si sa se distreze. De acum e posibil si/sau probabil sa il citeasca pe asta, asa cum fiecare dintre noi ne mai laudam cu ceva nou.

De fapt, prietenii mei nu sunt din “industrie”. Probabil de aia ne si intelegem asa de bine.

Pentru o parte dintre noi, internetul a devenit mediul in care ne desfasuram activitatea. O parte dintre noi, mancam internet, visam internet, ne distram pe internet, si mai avem putin si ne crestem copii cu internet. Prietenii mei sunt profesionisti in ceea ce fac. Utilizeaza internetul destule ore pe zi si pe saptamana, dar nu atat de multe incat sa uite sa traiasca si sa se distreze. Pentru ei internetul nu are nici vedete si nici macar personaje principale. Pentru ei internetul este ceva util, care vine sa intregeasca si sa usureze munca pe care o fac. Prietenenii mei nu uita sa fie oameni. Si pentru asta le multumesc.

Si revin cu ce inseamna prietenii. Prietenii sunt cei care au fost alaturi de mine in momentele grele, sau in momentele bune. Sunt cei care “nu-mi scot ochii” pentru tot felul de prostii, sunt cei cu care impart week-end-uri, si sarbatori legale.  Sunt cei cu care, chiar daca nu ma vad un an, sau ne auzim la telefon doar pentru un “La multi ani” atunci cand am nevoie, sunt sigur ca ma ajuta. Eu am prieteni si le multumesc. Pentru ca ei nu asteapta nimic de la mine. Au doar de oferit.

*Zoso e numele care mi-a venit in minte si pe care l-am intalnit cel mai des in ultima saptamana pe net. Un nume care se repeta obositor deja si de care, culmea, nici la aceasta ora prietenii mei nu  au auzit.

Tags: ,5 Responses to “Prietenii mei nu stiu cine e Zoso*”

 1.   Teniescu Says:

  Cine e Zoso ?!

 2.   cristianpirvu Says:

  Aici raspunsu-i greu. Zoso e cine vrea el sa fie. In ceea ce ma priveste Zoso nu e subiectul principal. Eu nu ma raportez la el in nici un fel, asa ca Zoso e liber sa fie cine vrea el. Noi sa fim sanatosi. Nu il injur, nu ma iau de el, nu spun nici ca e asa sau altfel si nici macar ca el “este” “”25 de oameni influenti din online””
  Asa ca eu, doar eu, pot spune ca e … unu … Si maine e o alta zi. Imi poate fi indiferent?

 3.   » … dar nici nu vor sa-l cunoasca Adevarul e undeva la mijloc … Says:

  […] de a publica postul asta pleaca de aici iar titlul de la articolul din 6 Octombrie. Nu stiu cine e mai vinovat. Proprietarul sau musafirul, care devine justitiar. E doar parerea mea […]

 4.   Computerică Says:

  Nu au pierdut nimic..

 5.   Adevarul e undeva la mijloc … » Blog Archive » Criza din online - primele 3 greseli Says:

  […] Si uite asa au crescut site-uri din portofoliul marilor publisheri, pe care ZOSO (eu il respect dar prietenii mei nu stiu cine e) ii injura pe buna dreptate. Cea mai proasta veste, este ca nu poate asa fie toata lumea pe prima […]

Leave a Reply

*