In principiu

Alegerile au insemnat pentru mine doar o zi obisnuita, de week-end. Nu am reusit sa gasesc motivatia necesara sa merg la vot. Initial mi-am propus sa merg sa-i votez pe toti, adica sa anulez votul. Sa amendez in felul meu clasa politica. Pe tot parcursul zile mi-am gasit insa o multime de alte lucruri de facut. Asta e!

La adapostul celor 40 de ani si o saptamana, mi-am permis o sesiune de votare la care sa iau si eu pauza. In conceptia mea, toti cei pe care i-am votat pana acum nu au facut nimic pentru a-mi inbunatati nivelul de trai. La o simpla rasfoire a internetului, mi-am amintit de unul dintre paragrafele scrise de Alvin Tofler intr-un post scris de Lusil si mi-am dat seama de unde vine aceasta “lehamite”.

Asa e, pentru o perioada m-a  multumit ideea ca particip activ la stabilirea majoritatii. Fals. E doar o impresie creata de acel spirit civic impus de o majoritate/minoritate interesata de o nevoie acuta de acceptare din partea “plebei” participative.

La sfarsitul zilei, am vrut totusi sa aflu cum a votat “majoritatea”. Uitandu-ma la televizor am avut revelatia, ca indiferent cine ar fi castigat alegerilor, participantii la emisiunile “de dupa” ar fi fost aceeasi. Aceleasi discursuri, aceleasi bucurii marunte ca lumea a votat stanga/dreapta, aceleasi piepturi unflate de bucuria unui ciolan care urmeaza a fi lins timp de 4 ani. Pentru ca s-a demonstrat ca din momentul in care au fost votati, nimeni si nimic nu-i mai poate ridica din jiltul puterii sau opozitiei atat de usor aducatoare de foloase materiale. Nu conteaza unde esti, putere sau opozitie, conteaza doar marimea lingurii cu care de infrupti din dulceata statutului de parlamentar”

Asa ca m-am culcat sub spectrul unei “puteri rosii”, m-am trezit sub lumina “portocalie” urmand ca probabil la sfarsitul zilei sa revina roseata asfintirului (sau rasaritului)

Partea proasta, este ca indiferent cine va fi la putere, avantajele vor ramane in acelasi cerc al puterii. Din care noi, cei marunti nu facem parte. Poate ca este mai bine. Asa vom pastra in minte si in suflet adevaratele valori.

Tags: , ,12 Responses to “In principiu”

 1.   Nimeni Says:

  Si care sunt adevaratele valori???

 2.   cristianpirvu Says:

  Pai ele sunt in functie de fiecare. Munca, adevar, prietenie, + altele. E vorba de valorile personale. Fiecare isi alege propriul sistem de valori.

 3.   Nimeni Says:

  “Asa vom pastra in minte si in suflet adevaratele valori.” – Cuvinte mult prea mari. Mai ales pentru tine.

 4.   cristianpirvu Says:

  Crezi? De aia Adevarul e undeva la mijloc. Asa ca e posibil ca si tu sa ai partea ta de dreptate. Dar eu spun cine sunt si imi asum.

 5.   Nimeni Says:

  Nu ai fi prea incantat sa afli cine sunt. Dar ne stim destul de bine. De aceea imi permit sa fac anumite afirmatii. Si daca ai sti cine sunt ai dori sa “opresti” comentariile mele. Insa promit ca voi controla orice cuvant scris.

 6.   cristianpirvu Says:

  Ok. Deci am calcat pe cineva pe “bataturi”. Posibil. Daca am si recunoscut, erau doua variante: sa ierti sau sa tratezi cu indiferenta. Da … pot sa opresc oricand asta dar … Mai astept si alte critici. Pentru ca doar asa progresam. Si cine stie, indreptarea pacatosului poate duce la iertarea altor pacate.

 7.   Nimeni Says:

  (…editat de admin) In primul rand: defineste-mi adevarul. In al doilea rand: ce e minciuna? In al treilea rand: la ce te referi cu indreptarea pacatosului? Cine hotarasate care fapt e pacat si care nu?

 8.   cristianpirvu Says:

  Ok. Pai atunci am sa fac noi posturi ca raspuns. Nu mi-am dat seama ca am devenit atat de citit. Fiecare dintre ele vor contine raspunsuri. Asa exersez si eu scrisul. Deci: adevar, minciuna, pentru inceput! Pacate si pacatosi dupa aceea.

 9.   lusil Says:

  In blogosfera cea vestita
  Usor este a intreba;
  O faci, si-atunci, pe negindite,
  NIMENI devine…CINEVA!

  😉

 10.   cristianpirvu Says:

  @lusil: Nimeni, poate fi un univers, asa cum nimeni poate fi o calatorie permanenta si irepetabila. Nimeni poate fi “sprijinul”. Nimeni trebuie descoperit, pentru a ramane secret. Nimeni e unic. La fel ca noi toti. Si chiar de-s nimeni, astasunt.eu
  Atunci cand cauti, depinde foarte mult ce vrei sa gasesti. E prea tarziu pentru vorbe inbarligate!
  Respect!

 11.   Nimeni Says:

  Lusil “orice” nimeni poate fi cineva si fara a intreba. Intrebarile au fost doar pentru a-si da seama cu cine vorbeste.
  Cristi ma bucur ca ti-ai dat seama cu cine ai vorbit. Sper ca tu ai gasit ce cautai. Ar fi fost minunata sa gasesti ce doresti fara sa faci rau altora.

 12.   cristianpirvu Says:

  Din orice punct de vedere ai privi lucrurile, daca te uiti bine, intelegi pana la urma ceea ce incerc sa spun: Adevarul e undeva la mijloc! E media tuturor perceptiilor personale. Si am mai inteles ceva in cei 40 de ani. Dar asta pastrez pentru mine, nu fac public. Incet incet picatura cu picatura, mai las sa iasa la iveala cate ceva din mine.

Leave a Reply

*