Google Fail

Parerea mea este ca Google urmeaza acelasi tip de dezvoltare pe care l-au avut toate marile imperii in istoria mondiala. Si nu neaparat imperii, cat marile entitati (sociale, culturale, economice etc …. ) Senzatia ca nu mai au unde sa se dezvolte pentru ca le-au facut pe toate, devine din ce in ce mai prezenta. Senzatia este intarita si de faptul ca nu mai dezvolta ci cumpara. De cand presiunea pentru obtinerea unor rezultate financiare care sa-i multumeasca pe toti investitorii (si nu doar sa-i multumeasca ci chiar sa-i imbogateasca) a devenit extem de apasatoare pe umerii fondatorilor, Google a inceput sa dea rateuri.

Ce nu inteleg cei de la Google?!

Au ajuns atat de puternici incat tot ce e sub “umbrela” lor automat preia din credibilitatea Google. Despre credibilitate voi scrie urmarea intr-un alt post. De ce spun ca “Google Fail”?
Google ajuta companii fantoma sa incaseze bani din tepe.
Exemple: Iq-test.ro e un site care pentru 3 Euro iti da rezultatul la un test online. Cum? Printr-un procedeu foarte simplu. Faci un test, ti se spune sa trimiti un sms de 3 euro la un numar pentru codul de validare, primesti inapoi un sms de raspuns cu un cod de validare. La introducerea contului se obtine raspunsul ca “nu sunteti logat. va rugam sa va faceti cont  bla bla bla ….” Unde sa-ti faci cont? Nu ai posibilitatea sa-ti faci cont si nici sa contactezi compania decat prin intermediul unui formular.

Ati auzit de Digital Just-Cam4you.com? Contactati magazinul virtula de camere foto digitale la Electronics 4 You Limited in Londra. Sunt si numere de telefon care-ti fac probabil legatura la o lume virtuala, paralela cu cea in care traim. Unde se dau discounturi de 40-45 % la aparatura digitala de ultima generatie.

In afara de faptul ca pentru Google orice ban e binevenit, fara a exista o minima verificare din partea lor, mai apar probleme si vis-a-vis de modul de afisare a reclamelor. Ceea ce contextualul a adus nou la un moment dat, s-a transformat in visul urat al celor ce se promoveaza. Urmeaza campania electorala si distractia va fi maxima. Dar pana atunci, iata cateva exemple din campania electorala de la parlamentare de anul trecut.

si inca una

si una neutra

ai inca una tot neutra

Unde e ceea ce inseamna “contextual”?

Si ultima, dar preferata mea: cum il vede Google pe Orlando -> click pe poza

Concluziile intr-un post urmator …

Tags: , ,Leave a Reply

*