Frustrari de toamna

Toamna apar frustrarile. De fapt ele apar tot timpul anului, dar toamna, dupa concediu, cand toata lumea revine la munca parca se simt mai mult decat in alta perioada a timpului. So … si eu ca toti cei care recunosc sau care nu recunosc le am pe ale mele. Ce ma agaseaza in perioada asta?

– nesimtitii din trafic, parca mai mult decat nesimtitii din alte locuri. Asta pentru ca de cei din trafic ma lovesc zilnic. Depasesc pe linia de tramvai, blocheaza intersectia, forteaza trecerea, iti taie calea. De parca nesimtitii ar fi mult mai grabiti decat cei care respecta randul, iar treburile lor sunt mult mai importante.

– politicienii pentru ca ne cred prosti. Mii de km de autostrada, pensii apropiate de salariul lor, taxe mai mici, solutii miraculoase pentru toate problemele lor. La sfarsit, vor creste salariile lor pentru ca Romania are nevoie de parlamentari bogati, Indepedenti financiar. Cand sunt alegerile?

– oamenii ocupati. Fie ca sunt colegi, fie ca sunt doar cunoscuti cu care interactionez (dar niciodata prietenii), toti sunt extrem de ocupati. Cred ca sunt singurul om din Romania care poate sa-si duca copilul la scoala si sa il ia seara la ora 18.15. Dupa aia si eu sunt ocupat pana noaptea tarziu, incercand sa recuperez ce nu am facut in drumul birou – scoala – casa. Sunt singurul care are timp sa astepte. WTF! Alooo, care mai ai copii de luat de la scoala. Care vrea sa-i fac piata ca sa fie mai liber si sa aibe timp si de problemele comune? Mai dau eu din timpul meu.

– Pretul la motorina. Creste cu 50 de bani si scade cu 4 bani. Creste cand creste Euro, creste cand scade dolarul, creste cand ploua, creste cand e cald, creste cand se maresc salariile parlamentarilor. Apropo, mai avem bagat ceva in pretul motorinei pentru Bancorex?

– Bancile – pentru ca raporteaza profituri de peste 100 de milioane pe timp de criza, si cresc dobanzile la credite pentru ca profitul e cu 3% sub previziunile lor. Am vazut o simulare de credit pe 30 de ani, in care in primele 42 de luni nu plateai nimic la credit, plateai doar dobanzi.

– Politia ca apara si protejeaza. Dar nu pe noi.

Sunt astea parte din viata de zi cu zi?

Tags: , , , ,Leave a Reply

*