Cine ma (ne) apara de justitie?

Se intampla de multe ori ca “fortele binelui” sa lupte pentru cauzele raului.

Justitia – aceasta mama a ranitilor, ar trebui sa fie forta de echilibru intr-un stat de drept. Atunci cand nu mai ai ce face, cand speranta incepe sa se stinga, cand toate caile de lupta sau de rezistenta au fost epuizate, singurul sprijin la care mai poti spera ar trebui sa ramana justitia.

Nu ar trebui sa existe justitia “lor” si justitia “noastra” si cu toate astea ne lovim de aceasta dualitate permanent. Justitia ar trebui sa ramana legata la ochi pentru toata lumea. Cauzele ar trebui judecate cu aceeasi masura si pedepsele ar trebui date cu aceeasi greutate, indiferent cu unu e “domn” iar altul e “om”.

Dar daca revenim cu capul pe pamant si trecem de la ce ar trebui sa fie justitia la ce este justitia, observam niste diferente majore. Ce urasc cel mai mult este sa dau dreptate oamenilor antipatici. Am laudat justitia cand s-a luat de Gigi Becali, care a incercat sa-si faca singur dreptate. Dar … totul a fost doar o piesa de teatru. Proasta piesa, facuta doar pentru ochii incercanati si obositi ai spectatorilor. In rolul principal – Justitia. Pentru acelasi motiv, unii l-au tinul la puscarie, altii l-au eliberat. Vorba lui Basescu. E diferenta intre doctoratul de la Caracal sau Alexandria si cel de la Iasi. CTP, pe care nu-l mai laud de data asta, mananca bors. Basescu nu a spus ca Alexandria si Caracal sunt “exemple de prostie si inapoiere urbana”. Era vorba pur si simplu de fabricile de doctoranzi din provincie. Asa cum in cazul lui CTP e vorba de reavointa.

Am jubilat cand Ritzi a ajuns pe mana justitiei pentru fapte pentru care ar fi trebuit condamnata (o idee destul de periculoasa). Dar asa e frumos, intai sa o judece. CINE? Justitia. Justitia a luat in colimator multe personaje controversate. Si a reusit sa elibereze hoti, criminali, violatori, soferi iresponsabili care au omorat pietoni pe treceri de pietoni sau pe trotuare. De fiecare data, JUSTITIA a fost furata, omorata, violata, calcata cu masina pe trecerea de pietoni sau pe trotuar. Si asa terfelita, leftera si gaurita in toate cele, justitia se revolta. Ca presedintele nu o apara. Ca presedintele nu o iubeste. Ca presedintele nu o cere de nevasta.

Cand justitia e judecata, JUSTITIA e scoasa basma curata. Cand justitia e trasa la raspundere, civic, fara judecata, justitia se revolta. Justitia se vrea si cu p … in c… si cu sufletul in rai. Pentru ca justitia are posibilitatea sa imparta dreptatea asa cum vrea ea si pentru ca justitia poate defini dreptatea dupa bunul ei plac.

Justitia e in Greva. In greva fata de statul pe care il apara sau ar trebui sa-l apere. In greva fata de sarmanii care sunt plimbati saptamani si luni pentru tot felul de hartoage. Justitia e in greva fata de dreptatea pe care nu o poate imparti. Pentru ca justitia a devenit o tarfa ieftina de bulevard, care-si pune poalele in cap atunci cand nu-si primeste banii. Justitia insa a aparat intotdeauna marii corupti, marii politicieni si marii smenari. Atunci nu era greva. Cum spun cei de la putere, ar fi fost o lasitate din partea lor sa intre in greva.

Ce pretentii mai poti avea de la altii atunci cand singura “fata mare” e in greva fata de pretendentii care si-au platit biletele!?

Din tot razboiul asta, descoperim modul de manipulare al presei. Subiectul zilei era despre justitie nu despre Basescu!

Hai sa scrieti bine! Si sa judecati si mai bine!

Tags: , ,2 Responses to “Cine ma (ne) apara de justitie?”

  1.   elite Says:

    Mai bine sa nu ai nevoie de justitie…Incearca sa fii mereu calm…asa,ca mine.Salutari din Iasul acesta plin de oameni buni,cinstiti,destepti…

  2.   Cristian Pirvu Says:

    Nici nu vreau sa am nevoie de justitie. Dar m-as simti mult mai bine daca as sti ca e acolo, la locul ei si functioneaza. Din pacate … nu e asa. Intorc salutul catre Iasi. Cineva spunea ca oamenii buni si rai s-au impartit in mod egal peste tot. Daca nu ca numar, macar ca proportie.

Leave a Reply

*