Bloggerul – acest new entry pe scala progresului uman

Intru pe site-uri si descopar tot felul de “bloggeri”. Ce e Blogger-ul? Un om cu un blog. E destul. Urmeaza celelalte elelmente de diferentiere intre bloggeri. Numarul de vizitatori, numarul de comentarii, pozitia in zelist, apartenenta la un grup de “interese” sau la altul, mai nou – influenta si multe altele.

Bloggerul roman (in general) e din bancul ala cu IT-isti (cum zic necunoscatorii):
“- Uite … Ploua!
– Da-mi link!”

Bloggerii cei mai galagiosi se cearta pe exclusivitati. Intr-o presa in care reporterii fac stiri stand pe scaun, in care inspiratia se reduce la alegerea site-urilor din care dai copy/paste, bloggerii se vor cei mai buni. Caragiale saracu … “”in orasul acesta de gogomani cel dintai intre fruntasi politici’’ poate fi adaptat cu succes la ceea ce se vor bloggerii

Bloggerii au permanent ceva de spus. De fapt nu de spus ci de criticat. Politica, economie, circulatie, bloggeri concurenti, evenimente, crize, orice numai sa poata critica. Orice numai sa faca putin scandal, pentru ca au descoperit pe net (unde in alta parte?!) ca scandalul aduce audienta. Si ca sa nu fiu inteles gresit, fiecare blogger isi asuma adevaruri absolute despre toate domeniile si toate posturile trebuiesc luate in general ca axiome.

Bloggerii nu scriu la comanda sau “pe interes” ei pur si simplu promoveaza concursuri la care dau premii.Nu de la ei ci de la organizatori. E bine? E rau? E normal intr-o oarecare masura. Pana la momentul in care companiile ar trebui sa-si dea seama ca tintite alese nu genereaza destul feedback. Dar e treaba fiecaruia sa faca ce stie mai bine.

Bloggerii nu primesc pomeni sau cadouri … ei primesc produse pentru testare.

Am mai avut ceva rabufniri in timp pe tema “bloggerilor”. Ca sa revin la ce vroiam sa spun ..

Citesc din ce in ce mai des pe blogurile influente … “Vreau sa iau malai! Are cineva idee unde gasesc cel mai bun malai? Eventual cu link!”. “Vreau sa vad un film bun … Are cineva idei? Eventual cu link!”.  “Vreau sa-mi schimb masa de la bucatarie. Are cineva idee unde gasesc mese de bucatarie? Eventual cu link!”

Bai fratioare (nu TU! – daca citesti) – Traieste-ti viata! Iesi afara pe strada sau uita-te singur pe Google! Ce tot ceri atatea link-uri pentru toate prostiile?

A … si pana la urma (parerea mea), blogger influent e cel de la care dupa ce citesti, inveti ceva ce te ajuta sau care iti adauga ceva la cunostintele pe care le ai. Ceilalti sunt doar niste mici povestitori!

Si daca vreti nume … nu va dau link. Cautati singuri exemplele!

Tags:Leave a Reply

*