Adevar sau minciuna?

Ce este adevar si ce este minciuna?!

Cel mai simplu e sa spui ca nu exista adevar sau minciuna, exista doar perceptie. Daca incercam o definitie matematico filozofica, am putea spune ca “adevarul ar reprezenta o propozitie sau o insiruire de propozitii al carui sau al caror continut poate fi verificat si confirmat prin observatie, prin experienta, sau prin demonstratie logica, matematica sau numai discursiv argumentanta”. Sursa e Wikipedia

Greu! Adevarul sau minciuna le intalnim zilnic. Daca elimin posibilitatea existentei unui adevar general valabil, pot incerca sa definesc adevarul ca fiind acea perceptie care ma aduce mai aproape de modul meu de a gandi si actiona la modul general. Ce se pliaza mai mult si mai bine pe scala mea de valori, poate fi definit si insusit ca adevar. De multe ori, datorita modului de raportare diferit, am fost pus in situatia sa sustin ca adevarul e de partea mea. Uneori a fost ok, alte ori am gresit. De aici a plecat si titlul blogului. Adevarul este undeva la mijloc.

Granita dintre adevar si minciuna este la fel de subtire ca cea dintre iubire si ura, geniu sau nebunie.

Daca adevarul e perceptie, minciuna este actiune constienta. Nu exista minciuna inconstienta. Singura problema care poate sa apara, este ca ceea ce pentru cineva e adevar, pentru celalalt poate fi minciuna. Totul tine de modul in care te raportezi la punctul de referinta.

Adevarurile actuale

PSD+PC au castigat alegerile – au cel mai mare numar de voturi!
PDL a castigat alegerile – are cel mai mare numar de mandate!
Nimeni nu a castigat alegerile!
Care e adevarul, care e minciuna?!

In afirmatia “Intotdeauna mint!” care e adevarul, care e minciuna!?

Tags: , ,Leave a Reply

*