A cui este decizia?

Rompetrol sau Litro – “noi stim mai bine ce e bun pentru tine”.  Vezi imaginea la Marius Sescu pentru ca eu nu am luat-o de la el.

Tony Delaco – “te invata cum sa-ti hranesti copii”.

Orange are o reclama cu “Sunt toti cei dragi care aleg in locul meu”. Nu … nu vreau sa aleaga nimeni in locul meu. Catavencii imi spun ca cititorii lor sunt mai destepti decat ai celorlalti. Adica daca nu citesc ziarul lor sunt mai prost ca ailalti…

Da  … de cand i-a cumparat Vantu se pare ca sunt mai prost decat cititorii lor, dar daca o spun ei, chiar nu ma intereseaza.

Toata lumea stie ce e mai bine pentru tine. Toata lumea stie mai bine decat tine ce trebuie sa manaci, ce masina trebuie sa-ti iei, ce creme trebuie sa folosesti sau cu ce haine trebuie sa te imbraci.

Dezvoltarea, progresul, succesul inseamna probabil eliminarea liberului arbitru. Nu! Personal, sunt convins ca Rompetrol/Litro nu stie ce e mai bine pentru mine. Si nici nu cred ca Tony Delaco stie mai bine decat mine cum sa-mi hranesc copilul.

Problema este: Deciziile se iau in permanenta si chiar in momentul asta. Decizi tu, pentru tine sau ii lasi pe altii sa decida in numele tau?

Tags: , ,2 Responses to “A cui este decizia?”

  1.   Sorin Says:

    Apoi mai sunt si noile reclame de la BRD cu tipul ala care stie exact de ce ai nevoie, ca doar “gandim la fel”

    e interesant de ce s-a ales sa se mearga in directia asta, poate sunt multi oameni indecisi pe la noi 😉

  2.   Cristian Pirvu Says:

    Mai era una cu “Din toate locurile pe unde au trecut, banii tai stiu unde le este cel mai bine” la Raiffeisen Bank. Numai eu ca personana nu mai stiu nimic. De ce? pentru ca “Sunt toti cei dragi care aleg in locul meu” :-)

    Problema este ca se ia o idee, (care este si foarte slaba) si se pliaza/adapteaza la tot felul de produse si servicii. Si mai mult decat atat, conceptul se plateste cu bani grei de catre Marii Cconsumatori de Publicitate! Oare cei care raspund de promovarea diverselor branduri chiar nu vad asemanarile?

Leave a Reply

*