Tara in care doar EI sunt de vina

Asta e tara in care traim. Niciodata EU nu sunt de vina. Niciodata NOI nu suntem de vina. Intotdeauna EI!

Se apropie alegerile si nimeni nu-si asuma situatia actuala. Ei sunt de vina ca au iesit de la guvernare. Ei sun de vina ca ne-au fortat sa iesim de la guvernare. Ei sunt de vina ca nu sunt vaccinuri. Ei sunt de vina ca a cazut guvernul. Ei sunt de vina ca preturile sunt mari. Ei sunt de vina ca nu e caldura. Ei sunt de vina ca Euro e scump. Din cauza lor nu avem medicamente si tot din cauza lor mor batranii in mizerie.

Dar noi? Vina noastra care e? Cine si-o asuma?

Ma uitam la declaratiile de dupa meci (dimineata) si zicea unu de la Dinamo. “Pai da! Sa ne aduca si noua jucatori de 20 de milioane si o sa putem sa-i batem” Bai VITA! De ce nu esti tu jucatorul ala de 20 de milioane. Jucatorul ala ajunge la o valoare mare pentru ca intai joaca. Dupa aia i se recunoaste valoarea. Daca vin jucatorii aia de 20 de milioane, TU DISPARI! Dar in general, Ei, suporterii sunt de vina. Ei arbitrii sunt de vina! Ei conducatorii adversarilor sunt de vina ca pun presiune pe ei arbitri care sunt de vina! Corleone, Nashu, Lordu, Borcea, Ei sunt de vina … Dar fiecare invinovatit de altii.

Da Noi?

Tolontan e de vina ca apar prostii in Gazeta. Si Sarbu e de vina ca apar tampenii la ProTV. Voiculescu il ataca din umbra pe Basescu. Vantu e de vina ca a jupuit prostii de economii. Justitia e de vina ca-i apara si elibereaza pe infractori.Si ei spun: “Pai asta vrea publicul” Care public? EL cu EL cu EL egal EI

Dar NOI?

Cine suntem NOI? Ce vrem NOI? Unde traim NOI? Si pana la urma …DE CE NOI!

Tags: ,3 Responses to “Tara in care doar EI sunt de vina”

 1.   Julie Says:

  A-ti asuma o vina este o chestiune de caracter. Ori in tara asta in care traim cred ca poti numara pe degete oamenii de caracter. Iar acestia nu ies ca paduchii in frunte sa faca declaratii la televizor, sa se bage in politica etc.

  Bine a zis cine a zis: “Frumoasa-i Romania, dar pacat ca e locuita!”

 2.   Cristian Pirvu Says:

  Totul e o chestiune de “alegeri” Alegi sa-ti fie bine, alegi sa-ti fie rau. Alegi sa faci bine altora, alegi sa faci rau. A-ti asuma public ceva e la fel o chestiune de alegere personala. Pana la urma, daca in sufletul tau esti impacat cu alegerea ta …
  Ideea e ca inainte de a invonovatii pe ceilalti, sa te uiti in oglinda. Aia cu “sa ridice piatra … ” am vazut ca e literatura. In viata de zi cu zi e mult mai greu.

 3.   Julie Says:

  Cei despre care vorbim cred ca n-au auzit, n-au citit, n-au habar de “aia cu sa ridice piatra”, ca si de multe alte chestiuni legate de constiinta (adica de uitatul in oglinda, de culcatul linistit cu capul pe perna etc.). Asadar alegerile lor sunt in concordanta cu sufletul si mintea lor, care nu sunt in concordanta cu ale noastre. Dar cu siguranta ei sunt impacati cu tot ceea ce aleg sa faca.

Leave a Reply

*