Dumnezeu ne-a vrut asa cum suntem

Daca as fi in locul tau as face mai mult decat faci tu, dar mai putin decat fac eu cand sunt in locul meu. Ceea ce inseama, ca daca Dumnezeu vroia sa facem mai multe, ne schimba locurile, ne punea unu in locul altuia. Dar cum ne-a lasat pe fiecare in locul nostru si nu in locul altuia, inseamna ca Dumnezeu ne vrea asa cum suntem. Inseamna ca Dumnezeu vrea sa facem doar atat cat facem si nimic mai mult. Sa fi gresit oare EL?

Si pana la urma cine esti tu sa-mi ceri sa fac mai mult?

* Ax2 + Bxy + Cy2 + Dx + Ey + F‘ = 0, adica, vorba lui Isus …. Era o parabola.

Tags:3 Responses to “Dumnezeu ne-a vrut asa cum suntem”

 1.   iulianacristescu Says:

  A te compara cu altul este o greseala, la fel cum a judeca pe altcineva este o greseala (“Cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura” sau “Scoate mai întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău”).

  Da, Dumnezeu ne-a creat asa cum suntem, ne vrea si ne iubeste asa cum ne-a creat. Dar totusi nu prea sunt de acord cu “Inseamna ca Dumnezeu vrea sa facem doar atat cat facem si nimic mai mult”. Prin poruncile pe care ni le-a lasat, Dumnezeu vrea sa Il iubim din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul şi din toată puterea noastra si de asemenea, sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine. Asadar, prin liberul nostru arbitru pe care ni l-a daruit Dumnezeu, trebuie sa facem din ce in ce mai mult pentru a indeplini aceste porunci. Aceasta este calea spre mantuire.Trebuie, deci, sa ne comparam cu noi insine zi de zi si sa incercam sa ne autodepasim.

  Se spune: “Cati oameni sunt pe pamant, atatea cai de mantuire sunt”. Deci , nici aici nu trebuie sa ne comparam unul cu altul (ia uite, cutare merge de sapte ori pe saptamana la biserica, sau cutare tine tot postul Pastelui, sau cutare se roaga zi si noapte – eu oi fi mai prejos?). Cu pasi mai mici sau mai mari, trebuie insa sa ne asezam pe drumul care duce sprea mantuirea sufletului. Asta vrea Dumnezeu de la noi!

 2.   Cristian Pirvu Says:

  Iuliana, stii ca relatia mea cu Dumnezeu, cu credinta, cu religia este mai “speciala” Nu ne contrazicem. La sfarsit era de fapt explicatia : era o parabola!
  De cate ori nu ai auzit “in locul tau faceam aia, sau aialalta.” “Daca eram eu in locul tau …. maaama ce la mai ziceam sau ce furam sau ce lasam”
  Nu mai vreau oameni care sa-mi spuna ce faceau ei in locul meu. Vreau oameni care sa-mi arate ce fac ei in locul lor! Acolo unde le e locul. Si da! Dumnezeu a facut lumea asa cum a vrut el! Parerea mea :-)

 3.   Julie Says:

  Draga Cristi, am inteles exact ce ai vrut sa spui. Ceea ce am scris in plus este parerea mea, pe care nu vreau sa o impun nimanui. Dar cred ca am dreptul sa mi-o expun … chiar si pe blogul tau.

  Si da, stiu care e relatia ta cu Dumnezeu, dar mai stiu ca exista un “drum al Damascului” pentru fiecare. MAi devreme sau mai tarziu. Citeste despre Sf.Apostol Pavel si te vei lamuri. Si nu e vorba numai despre Sf.Apostol Pavel, ca poate iarasi crezi ca sunt povesti ale Sfintei Scripturi, ci de oameni obisnuiti la a caror schimbare am asistat.

  Dar nu vreau sa insist pe aceasta tema. Doar astept …

Leave a Reply

*