Cand a inceput de fapt criza?

Am agreat ca e criza. La noi este de fapt situatie de criza care e altceva decat criza in sine. Asa cum scriam in postul anterior, articolele propuse spre analiza personala sunt pline de informatii care mai de care mai incredibile.(scheme financiare, care te fac sa crezi ca Enron a fost o poveste)

Intrebarea este “Cand a inceput de fapt criza?” Cand Joe Schmoe nu a mai putut sa-si plateasca acel credit aberant? Nu. E o criza mult mai profunda. Nu e criza sistemului bancar. E criza societatii in ansamblu. Motivul principal este graba. Tofler spunea ca ciclul de viata pentru orice produs, proces, etc tinde sa se scurteze. Evolutia face ca totul sa se deprecieze mult mai repede decat inainte.

So, graba strica treaba. In momentul in care companiile s-au grabit sa-si puna analisti si directori de 25 de ani, business-ul a intrat pe panta vitezei. Ce stiti voi astia batrani? Totul s-a schimbat. Noi astia tinerii suntem viitorul? Noi stim cel mai bine? Deviza esecului adoptata de optimistii dornici de castiguri rapide.

Problema este ca deciziile luate cu ajutorul computerelor, trebuiesc filtrate de catre o minte experimentata. Deciziile care nu au la baza o anumita experienta, sunt fragile. Puterea la varste fragede imbata. Puterea e un drog mult prea puternic pentru o minte tanara. In rest … numai de bine. Criza vine … criza trece … noi capatam experienta.

Tags: ,One Response to “Cand a inceput de fapt criza?”

  1.   » A cui e criza? Adevarul e undeva la mijloc … Says:

    […] pe salarii din ce in ce mai mari doar pentru motivul ca era criza de personal? La un moment dat scriam ca de fapt, criza a inceput, cand firmele s-au hotarat sa-si ia directori de 25 de […]

Leave a Reply

*