Puse cap la cap

Acum cateva zile, Orlando astepta rezultatele Google pe trimestrul 4 din 2008. Pe langa el, noi ceilalti ne bagam in seama si asteptam ne cresteam traficul pe bloguri pe seama lui Orlando.  
Dupa Apple care a anuntat cresere foarte buna (a avut un profit in T4 de 1.6 mld USD), dupa Microsoft care a anuntat concedierea a 5000 de persoane, Ericsson care au concediat si ei 5000 de salariati, Google urma sa arate cat de bine se misca “masina business-ului modial”. Criza la unii, succes la altii. Dar Google?

Parerea mea ramane aceeasi, ca a aparut criza acolo unde afacerile s-au dezvoltat nefiresc, acolo unde etapele normale de dezvoltare au fost scurtate artificial si nefiresc, sau au fost pur si simplu omise, sarite, evitate, uitate. Recunoasteti zonele: credite bancare, instrumente financiare de investiti, imobiliare / constructii, auto, petrol?  De aici si Axioma 12

Sa revenim la Apple si rezultatele Google. In 2006 (ce e drept undeva la sfarsitul lunii august cand romaniia erau in concediu) Apple anunta ca l-a cooptat in consiliul de conducere al Apple Computer, pe Eric Schmidt (51 de ani pe atunci), exact, directorul executiv al Google. Cooperarea dintre cei doi giganti, a dus la o evolutie oarecum asemanatoare, mai mult decat atat, Apple depasind la un moment dat valoarea de piata a Google. 

So, rezultatele Google, cresterea anuntata atat in ceea ce priveste cifra de afaceri cat si profitul, nu sunt o surpriza daca pui cap la cap toate informatiile. Criza este atunci cand in loc sa rezolvi problemele deficitare cu care te confrunti, te asezi pe o bancuta si spui: “ce bine ca m-au anuntat ceilalti ca e criza. Daca nu as fi stiut, acum eram in faliment”

Tags: , ,Leave a Reply

*