Baloane de sapun

Cat de mult se pot schimba meseriile daca sunt practicate de oameni care nu vor sa se schimbe? Intotdeauna a exsistat un decalaj intre evolutie ca fenomen/proces si oameni ca instrument de implementare a evolutiei. Evolutia este franata de oameni. Evolutia este rezultatul descoperirilor unui numar mic de oameni si a punerii acestora (descoperirilor) in practica, si este franata de viteza si intensitatea punerii in practica de catre o masa mare de oameni, reticenti la schimbare / evolutie. Ca in cazul raportului angajati / pensionari, putini produc, multi cheltuie.

Am citit ca bloggerii sunt persoane care si-au construit audienta si reputatia online pe baza sinceritatii in relatia cu cititorii. Daca-i ceri unui blogger sa scrie de bine despre ceva, de cele mai multe ori vei obtine o reactie contrara. Si daca totusi acel lucru merita mentionatin sens pozitiv?! De ce blogger-ul sa scrie negativ? Doar pentru ca a fost rugat sa emita o parere pozitiva gratuita?

Nimeni nu s-a nascut blogger. Nu exista traditie si conceptul de blogger din tata in fiu. Nu exista specializarea de blogger, asa cum nu exista specializarea de OM! Asta nu inseamna ca nu sunt necesare anumite criterii de definire a conceptului. Nu exista oameni care “influenteaza internetul romanesc” Exista un fenomen online care copiaza si transforma in proportie de 99% povesti de succes “de afara” in “povesti de succes romanesti” Exista oameni care incearca sa creeze destinul internetului romanesc si sfarsesc prin numararea unui pumn de arginti, maruntis jenant in orice industrie. Veniturile care se invart in industrie, impartite la numarul de oameni care utilizeaza industria respectiva, ajunge anual undeva la 2,8-3 Euro pe cap de utilizator in cazul internetului. Daca s-ar calcula un fel de PIB al internetului din Romania, ne-am da seama ca se moare de foame in industria asta. Deci … intr-o recunoastere absolut nepartinitoare, activam intr-o industrie care tinde la 0 (zero).

Batem pasul pe loc prin comparatie cu tot ce ne inconjoara, dar avem atatea impresii in cap, incat copii nostri ne vor scoate din amintirile copilariei lor.  HAI SPOR!

Tags: , ,Leave a Reply

*