Romania noastra vs. Romania lor

Au trecut 3 zile de la meci si inca nu m-am hotarat daca sa ma bucur sau sa fiu trist. Sa fie un alt post despre ratare? Sa fiu optimist si sa vad jumatatea plina a paharului? Indiferent nu pot sa fiu pentru ca m-am uitat de la inceput pana la sfarsit. Aceiasi jucatori care in vara erau mici, erau o echipa de furnici, de pitici sau de ciobanasi cum s-a tot spus despre ei au intalnit o alta echipa la fel de mica. Doar numele sunt mari. In rest … noi vom spune ca au fost buni ai nostri, ei vor spune ca au avut noroc.

Pana la urma, 2 echipe in eclipsa de forma, s-au intalnit si au jucat un fotbal frumos, datorita greselilor. Noi suntem fost bucurosi ca era sa castigam, ei ca erau sa piarda. Cat de putin ne trebuie sa ne simtim bine. Nu am timp de analize aprofundate. Nu am timp de semi-esecuri sau semi-victorii. Mutu, Chivu (chiar, de ce nu se spune niciodata Chivu, Mutu – ca doar Chivu e capitan) si alti “stranieri” au venit, au jucat, au gustat paine si sare si au plecat ACASA. Se bucura ca i-am naturalizat probabil si ca pot sa ne strecoare cateva dovezi de patriotism.Daca reveneam de la 0-2 era ca o victorie. Asa e ca un esec.

Cat ne mai trebuie sa ne recastigam respectul de sine?! Sa ne respectam pentru ceea ce suntem si nu pentru ceea ce ne cred ceilalti. Daca plecam cu sansa a doua, niciodata nu vom avea sansa sa ne privim in oglinda drept in fata. Mereu ne vom uita de dupa colt si vom asculta ce spun ceilalti despre noi. Si daca ei spun asta, inseamna ca e adevarat. Hai sa schimbam asta! Eu sunt mandru de cine sunt si de ce fac!

Si oricum sunt foarte bun! A … si foarte modest!

Tags: , , ,Leave a Reply

*