Respectati independenta justitiei

Pana la urma demesrul este unul normal pentru situatia Romaniei. Exista insa o problema; originea acestui mesaj. El a fost lansat ca punct de origine, de catre reprezentantii justitiei. Cei mai noi dintre acestia. Presedintele Basescu, a raspuns cu aceeasi moneda, parand ca exista 2 tabere. O bariera, in care independenta justitiei se judeca din parti diferite fata de bariera pe care ar reprezenta-o justitia insasi.

Viata bate filmul insa si scoate la iveala dovezile de independenta a justitiei. Aici, reprezentantii de frunte ai justitiei, cu un discernamant pe care sincer sa fiu nu-l invidiez, au hotarat ca omul merita sa fie liber. Si nu numai el. Oricine e in puscarie si are crampe la stomac, lacrimari accidentale, matreata, bataturi si lipsa de vitamina A, poate cere eliberare conditionata sau intreruperea pedepsei. Ha! In 99% dintre cazuri chiar o primesc.  Inca putin si vor cere despagubiri.

Destul de slaba miscarea presei vis a vis de erorile de judecata ale judecatorilor. Au preferat mai mult sa sugereze si in unele cazuri chiar sa sublinieze amestecul lui Basescu in justitie. Acum eu intreb: Care Justitie?

Tags:Leave a Reply

*