Logica sindicatelor

Eu scriu despre asta nu pentru ca am reusit sa inteleg logica luptei sindicale. Din contra! Nu am reusit sa inteleg logica dupa care se ghideaza conducatorii si adeptii acestei miscari.

Si ca sa fiu macar eu inteles, am sa expun mai jos nedumeririle mele.
In momentul in care tu ca sindicalist (profesor, doctor, asistenta, si nu in ultimul rand politist) te adresezi legal sau ilegal presedintelui, pentru ca ai auzit la televizor ca de fapt el conduce tara desi nu are parghiile necesare, cu minunata maxima (iesi afara javra ordinara) izvorata din intelepciunea unui popor “ales”, probabil ca astepti sa fii primit cu paine si sare, cu intelegere, rabdare, si deschidere spre dialog.

In momentul in care tu dai drumul oamenilor cu o ora mai devreme decat era anuntat, inseamna ca ai rezolvat problemele pentru care ai venit. In momentul in care tu ca lider de opinie iesi la televiziune si reciti din ceea ce ai auzit la tv si spui ca nu ai cunostinta de cazuri concrete de intimidare dar ai auzit ca e posibil sa fi fost, ce asteptari ai putea avea de la cei de la care astepti rezolvari?

De fapt sindicalistii ce cauta? Scandalul sau dreptatea? Asteapta ca eu, care ma lovesc de interdictii de circulatie sa empatizez cu miscarea lor sau sa-i injur pentru ca nu pot sa-mi fac treaba?

Eu zau ca nu inteleg. Daca cineva din cei care ajung pe aici are vre-un raspuns, il astept cu bratele deschise. Poate asa ma mai luminez si eu.

Tags:Leave a Reply

*