Despre parteneri si parteneriate

Basically, “Partener” se refera la modul in care o persoana este in raport cu alta persoana cu care participa la o actiune comuna. Indiferent in ce directie se indreapta acea actiune, ea este comuna si drumul partenerilor este acelasi. Intr-o relatie de parteneriat, nu exista nimic singular. Exista castig comun, actiuni comune, pierderi comune, efort comun, interese comune, resurse comune. Toate aceste elemente, luate impreuna, reprezinta un intreg indiferent de aportul fiecaruia.

Poate ca unul este cu banii, dar celalalt este cu munca. Poate ca unul e cu ideea si celalalt/ceilalti o pune/pun in practica. Exista elemente pe care e greu sa le cuantifici. Exista perioade in care raportul de resurse alocate de fiecare dintre parteneri este diferit. Exista insa intelegere si comunicare care sunt OBLIGATII pentru parteneri si care nu au nimic in comun cu valoarea sau gradul de implicare al fiecarui partener.

Parteneriatul reprezinta poate cea mai grea modalitate de lucru. E greu sa treci de vanitate, invidie, intelegere, cunostinte, pentru a intelege si a face parte dintr-un parteneriat. Nu poti suprapune relatia Director / Angajat intre parteneri. Nu poti lua hotarari de unul singur, care sa afecteze intreaga structura parteneriala. Intr-un parteneriat nu poti fi introdus, esti acceptat, admis, integrat. Intr-un parteneriat nu poti sa te schimbi decat daca iesi si actionezi separat. Parteneriatul are la baza conceptul de “comun” “al nostru”.

Parteneriatul este compus din individualitati, personalitati, capacitati care se completeaza, nu care se bat cap in cap. Parteneriatul are o valoare mai mare decat valoarea contractuala. Daca intelegi ce inseamna parteneriat, poti fi parte dintr-unul. Daca nu, stai in Asociatie, Cooperativa sau alta forma de alaturare.

PS Am scris asta ca sa nu uit!

Tags: , ,Leave a Reply

*