Homo Politicon

Aparuta ca specie la inceputul anilor ’90 si in Romania, exponentii acesteia au ajus sa populeze si sa controleze vaste tinuturi ale patriei noastre socialiste capitaliste.  Cu o infatisare oarecum asemanatoare cu celelalte specii care populau pamantul, in scurt timp au ajuns sa fie vazute doar in mijloace de transport mai inalte (4×4) si/sau mai lungi. Perioadele grele de la inceputul secolului, au facut ca Homo politicon sa fie zarit sau doar imaginat (datorita vitezei sau geamurilor fumurii) in noile masini achizitionate din fondurile speciilor conlocuitoare.

Dupa aproape 19 ani de lupte, scindari, reuniri, dat la gioale, Homo politicon reuseste sa scoata la iveala esenta speciei, prin selectarea persoana cu persoana sau redistribuire a membrilor viitorului clan. Intrat in lupta cu sloganul razboinic “Ei cu Ei! Noi cu Voi!” o treime a speciei incearca tehnici de supravietuire extrema si printr-o rasucire de coloana se transforma (evolutie? involutie?) intr-o noua specie semi vertebrata de data aceasta. Noul slogan apare ca o consecinta si se transforma in “Noi cu Ei! Voi …”

Ca in povestea cu cainii si lupul, cei mai puternici si mai reprezentativi, intotdeauna se vor alia pentru a-i exclude pe cei mai slabi. Partea proasta este alta. Tragandu-si-o doar intre ei, specia poate fi condamnata la disparitie.

Tags: ,2 Responses to “Homo Politicon”

  1.   anca Says:

    foarte subtil, ca de obicei; felicitari!

  2.   cristianpirvu Says:

    Multumesc! Din pacate si din punctul meu de vedere, totul e atat de “la vedere” ca am impresia ca am intrat intr-o bucla a timpului, in care se schimba doar mici detalii nesemnificative.
    Norocul meu e ca sunt optimist si nimic nu ma face sa cred ca s-a terminat, pana nu canta grasana!

Leave a Reply

*